Labai paprasta ir naudinga šermukšnius vytinti arba džiovinti.
Vytinti šermukšniai. Šermukšniai skinami su vaisynais ir pasleisti vienu sluoksniu vytinami gerai vėdinamoje patalpoje. Vytinti saldžiavaisiai šermukšniai apibarstyti cukraus pudra konditerijoje ir kulinarijoje naudojami kaip razinų pakaitalas. Man asmeniškai labai patinka jais puošti tortus ar pyragus.
Džiovinti šermukšniai. Geriau tinka saldžiavaisiai. Pirmiausia, neatskirti nuo kotelių vaisiai apvytinami paskleisti pavėsyje. Po to skinami nuo kotelių ir paskleisti 1-3 eilėmis džiovinami ant krosnies ar orkaitėje (temperatūra neturi būti aukštesnė 60 laipsnių). Naudojama tiek konditerinių gaminių puošybai, tiek kompotų ar kisielių pagardinimui.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą