2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Kaip šermukšnius paruošti laikymui žiemai?

Turbūt ne vienai namų šeiminikei kyla klausimas, kaip šermukšnių uogomis ir jų teikiamais vitaminais džiaugtis visus metus. Vienas iš būdų - praėjusiame įraše aprašyta arbata, o ką dar galima sugalvoti?



Labai paprasta ir naudinga šermukšnius vytinti arba džiovinti. 


Vytinti šermukšniaiŠermukšniai skinami su vaisynais ir pasleisti vienu sluoksniu vytinami gerai vėdinamoje patalpoje. Vytinti saldžiavaisiai šermukšniai apibarstyti cukraus pudra konditerijoje ir kulinarijoje naudojami kaip razinų pakaitalas. Man asmeniškai labai patinka jais puošti tortus ar pyragus. 

Džiovinti šermukšniaiGeriau tinka saldžiavaisiai. Pirmiausia, neatskirti nuo kotelių vaisiai apvytinami paskleisti pavėsyje. Po to skinami nuo kotelių ir paskleisti 1-3 eilėmis džiovinami ant krosnies ar orkaitėje (temperatūra neturi būti aukštesnė 60 laipsnių).  Naudojama tiek konditerinių gaminių puošybai, tiek kompotų ar kisielių pagardinimui.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą