2012 m. rugsėjo 13 d., ketvirtadienis

Naminė šermukšnių arbata

Atrodo, toks paprastas dalykas, bet tik visai neseniai sugalvojome, kad reikėtų pamėginti pasidaryti arbatos iš šermukšnių. Juk visos įprastos arbatos pakankamai greit atsibosta ir norisi vis ko nors naujo. Taigį šį kartą jūsų teismui keltas variantų, kaip galima ruošti šermukšnių arbatą - ir sveika, ir tikrai skanu!

Receptas Nr. 1
300 g džiovintų bet kokių veislių šermukšnių vaisių, 50 g džiovintų aviečių vaisių, 25 g džiovintų juodųjų serbentų lapų. 

Receptas Nr. 2
Lygiomis dalimis sumaišyti džiovintus smulkintus šermukšnių ir erškėčių vaisius. Valgomasis šaukštas mišinio užpilamas 2 stiklinėmis verdančio vandens ir verdama 10 minučių. Sandariai uždarytame inde laikoma vėsioje tamsioje patalpoje 4 val. Po to nukošiamas per marlę ir pagal skonį pridedama cukraus. Ši arbata ypač naudinga žiemą - puikus natūralus būdas stiprinti imunitetą, nes tiek šermukšniai, tiek erškėčiai turi neįtikėtinai daug vitaminų. 

O svarbiausia, kad visus ingridientus galima užsiauginti savo sode ir žinoti, kd jie visiškai ekologiški. Jei vis dar dvejojate, kokių augaliukų norite savo sode, šis medelynas puiki vieta išsirinkti kokybiškų medelių ir krūmų.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą