O ir receptas visai nesudėtingas:
Iš 1,5 kg cukraus ir dviejų stiklinių vandens išvirti sirupą ir atvėsintą užpilti ant 1kg šermukšnių. Kitą dieną sirupą nukošti, vėl užvirinti ir ataušintą vėl užpilti ant šernukšnių. Dar po dienos lėtai išvirti uogienę.
Beje, iš Nevežinskaja, Konzentra ar Rosina veislių šermukšnių išvirtos uogienės skonio savybėmis labai artimos bruknių uogienei.
Dar vienas įdomus uogienės variantas, jei šermukšnis dar mažas, ar neturite daug jų uogų:
1 kg šermukšnių 3-5 minutes apvirinama, kol suminkštėja, ir skystis nukošiamas. Vaisiai supilami į verdantį sirupą ( 1,2kg cukraus, 2 stiklinės vandens) ir atvėsinama 5 val. 400 g kriaušių ar saldinių obuolių skiltelių be odelių beriame 3-5min. Į vėl užkaistą ir verdantį sirupą su šermukšniais ir išjungus kaitinimą laikoma 6-8 val. Po to verdama su 3-4 pertraukomis iki galutinio paruošimo.
Jei neturite nė vieno šermukšnio prie savo namų - šis medelynas yra vieta, kurią būtinai turite aplankyti šį rudenį. Na arba galite rasti sodininką didžiosiose Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos mugėse (:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą