2012 m. rugsėjo 10 d., pirmadienis

Šermukšnių kompotas ar kisielius - puikus būdas nustebinti svečius

Valgomieji šermukšniai kol kas dar nėra labai populiarūs, tačiau turbūt tik todėl, kad kol kas mažai kas turi šių medelių pasisodinę savo sode, ar prie namų, arba tiesiog neranda informacijos, kokių skanių ir pakankamai paprastų patiekalų galima iš šių uogų pasigaminti. 


Bene paprasčiausia pasigamiti šiuos gėrimus:


Kompotas. Į 1 litrą obuolių sulčių ir 2 litrus vandens arba į 3 litrus vandens pilamas 1 kg cukraus ir pridedama 10g citrinos rūgšties. Karštu sirupu užpilami į stiklainius sudėti Nevežinskaja  veislių šermukšnių vaisiai ir pridengiami dangteliu.

Kisielius. Užvirinti 1litrą vandens, ištirpinti jame tris šaukštus cukraus, įpilti stiklinę saldžiavaisių šermukšnių sulčių. Į verdantį tirpalą, lėtai maišant, supilti nedideliame kiekyje vandens ištirpintus 4 šaukštus bulvių krakmolo.


Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą